• +46 (0)322 67 22 10
  • info@memoforlag.se

Skrivarskola + Deckarvandring

Skrivarskola + Deckarvandring

Skrivarskola + Deckarvandring

Vi erbjuder klasser en skrivarskola och deckarvandring.

Klassen kommer och får en skrivarskolan kombinerad med en deckarvandring vilket gör att man får en ovanligt spännande, rolig och inspirerande heldag i litteraturens fotspår.

Susanne MacFie tar emot klassen i Memo Stories studio i Alingsås vid start av skrivarskolan.

Skrivarskolan kan antingen ha fokus på att skriva deckare eller ha en mer allmän inriktning. Susanne MacFie har lång erfarenhet av att göra författarbesök i skolor och hålla skrivarskolor runtom i Sverige. Hon delar med sig av sina kunskaper om hur man bygger och skriver en bra berättelse. Hon berättar bl a om frågor hon ställer till sig själv, visar hur hon konkret schemalägger innehållet i en bok och visar prylar hon använt sig av i sitt skrivande. Hon tar också upp hur man kan börja och sluta en berättelse, hur man ger karaktärerna liv, hur man kan måla upp en intressant miljö och hur man bygger upp spänningen. Tillsammans gör klassen/gruppen grunden till en berättelse eller deckare utifrån hur Susanne arbetar som författare och eleverna börjar sedan också skriva själva.

Skrivarskolan kan vara 2, 3 eller 4 lektioner och kan stödjas med Skapande skola-medel.

Konceptet fungerar så att det oftast är 2 grupper per dag, där den ena gruppen startar med Skrivarskola under 2 lektioner följt av lunch och sedan startar deckarvandringen. Den andra gruppen startar med Deckarvandring följt med lunch och sedan 2 lektioner Skrivarskola.

Konceptet skrivarskola + deckarvandring kan stödjas med Skapande skola-medel. Konceptet är dessutom klassat det som ett kulturpedagogiskt projekt och arrangörsstöd kan sökas via Kulturkatalogen Väst.