• +46 (0)322 67 22 10
  • info@memoforlag.se

De Sju Topparnas Rike

De Sju Topparnas Rike

Titel:De Sju Topparnas Rike
Författare: Susanne MacFie
Illustratör:
Roland MacFie
Kategori:
9-12 år
Serie:
Legenden om De Fyra Elementen
Genre: Fantasy
Nr. i serien: 1
Språk:Svenska
Utgivningsdatum:
maj 2004
Antal sidor:
144 sidor
Bandtyp:
Kartonnage
ISBN:
9789163147289

Tre år har gått sedan Emblas tvillingbror Samuel gick bort. Tre år av längtan och saknad. Vårterminen är precis slut och Embla tror att hon ska få tillbringa ännu ett trist sommarlov på landet hos paret Karstén, då något lika ofattbart som fantastiskt inträffar.

Det börjar med en gammal, sliten tivolikarusell i en antikaffär och slutar bland iskristaller på en bergstopp. Utan att Embla riktigt vet hur det gått till hamnar hon i spelet om De Fyra Elementen.

För den som lyckas ta sig genom de fyra sfärerna: Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan väntar ett efterlängtat möte i Lycksalighetens Glänta. Frågan är bara om det går att ta sig dit?

Embla träffar Noel som också längtat sig till De Sju Topparnas Rike. Eldklot, salver, glödande händer, varghjärtan och höga bergstoppar är bara några av de saker Embla och Noel måste ta sig förbi på sin fantastiska och farofyllda färd mot målet.

I boken De Sju Topparnas Rike, som är den första av fyra böcker i serien om De Fyra Elementen, varvas glädje och sorg med humor och allvar. En bok för både tjejer och killar som lämpar sig lika bra att läsa själv som att läsa högt ur.

Läs också:
De Sju Topparnas Rike (1)
De Fem Flodernas Stad (2)
De Tre Stjärnornas Skog (3)
De Två Vulkanernas Dal (4)
De Fyra Fallens Grotta (5)
Den Enda Vägen Ut (6)