• +46 (0)322 67 22 10
  • info@memoforlag.se

Våra böcker

Våra böcker


Våra böcker finns i din bokhandel eller på ditt bibliotek


Legenden om De Fyra Elementen

Alla titlar i serien är:
De Sju Topparnas Rike (1)
De Fem Flodernas Dal (2)
De Tre Stjärnornas Skog (3)
De Två Vulkanernas Dal (4)
De Fyra Fallens Grotta (5)
… och den fristående 6:e delen
Den Enda Vägen Ut (6)


De Sju Topparnas Rike

Nervpirrande, spännande och garanterat beroendeframkallande läsning i en otroligt häftig värld!

Plötsligt börjar det dyka upp underliga och mystiska meddelanden. Det viskas också om ett märkvärdigt spel … Välkommen att inträda i spelet om De Fyra Elementen!

Av en slump hamnar Embla mitt i spelet om De Fyra Elementen. Ett riskfyllt spel fullt av utmaningar, där det gäller att ta sig genom fyra sfärer Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan.

Det är många som deltar i spelet om De Fyra Elementen och Embla får en alldeles särskild vän i Noel. Tillsammans beger de sig på jakt efter den åtråvärda iskristallen, som ska ta dem vidare till nästa sfär. Det blir en farofylld resa genom De Sju Topparnas Rike kantad av möten med livsfarliga eldklot, glödande händer, kusliga grottgångar och magiska varghjärtan. Dessutom upptäcker Embla och Noel snart att alla inte spelar efter reglerna. Någon gör allt för att stoppa dem från att ta sig vidare till nästa nivå.

De Sju Topparnas Rike är den första delen i serien Legenden om De Fyra Elementen.

– ”Spännande och man vill bara läsa mer.” Elin, 10 år
– ”En av världens bästa böcker!!!” Olle, 12 år

Böckerna i serien Legenden om De Fyra Elementen passar både tjejer och killar!

Läs mer…


De Fem Flodernas Dal

Det spännande spelet om De Fyra Elementen går vidare. Ett riskfyllt spel fullt av utmaningar, där det gäller att ta sig genom fyra sfärer Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan.

Embla och Noel har lyckats passera De Sju Topparnas Rike. Nu befinner de sig i De Fem Flodernas Stad och letar efter den sällsynta pärla som behövs för att gå vidare till nästa sfär.

Det blir en äventyrlig jakt och Embla och Noel råkar ut för många svårigheter. De möter giftiga eldflugor, blodtörstande träskpaddor, brinnande gondoler och lömska förrädare. Och än en gång blir det tydligt att Embla och Noel har en fiende, som gör allt för att de inte ska lyckas ta sig vidare i spelet.

De Fem Flodernas Stad är den andra delen i serien Legenden om De Fyra Elementen.

– ”Det här är en bok i bästa Harry Potter-stil.” Agneta Blomgren, BTJ
– ”Böckerna är spännande och man vill fortsätta läsa hela tiden.” Dante, 11 år

Böckerna i serien Legenden om De Fyra Elementen passar både tjejer och killar!

Läs mer...


De Tre Stjärnornas Skog

Nu är det dags för den tredje sfären i det spännande spelet om De Fyra Elementen. Ett riskfyllt spel fullt av utmaningar, där det gäller att ta sig genom fyra sfärer Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan.

Embla och Noel har lyckats passera De Sju Topparnas Rike och De Fem Flodernas Stad och är nu framme i De Tre Stjärnornas Skog. Här måste de tävla i den stora fågeluppvisningen. Vinner de får de den magiska amuletten, som behövs för att gå vidare till sista nivån i spelet. Embla och Noel kastas in i ett gastkramande äventyr med livsfarliga hängbroar, giftiga eldsalamandrar och hämndlystna huvudjägare. Samtidigt gör deras fiende Umber allt för att stoppa dem från att ta sig vidare i spelet.

De Tre Stjärnornas Skog är den tredje delen i serien Legenden om De Fyra Elementen.

– ”Författaren ger läsaren en fängslande resa in i sagans värld.” Agneta Blomgren, BTJ
– ”Jag tycker serien är helt fantastisk.” Alice, 12 år

Böckerna i serien Legenden om De Fyra Elementen passar både tjejer och killar!

Läs mer…


De Två Vulkanernas Dal

Nu gäller det! Kommer Embla, Noel eller någon av de andra spelarna lyckas ta sig till mål i det spännande spelet om De Fyra Elementen?

Ett riskfyllt spel fullt av utmaningar, där det gäller att ta sig genom fyra sfärer Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan.

Embla och Noel har kommit fram till De Två Vulkanernas Dal. Här råkar de ut för mängder av farligheter; giftiga eldskorpioner, svavelosande vulkaner, dramatiska luftfärder och riskabla experiment. Dessutom måste de handskas med sin fiende Umber, vars vilda framfart hotar de fyra sfärernas existens och hela spelets fortsatta framtid.

De Två Vulkanernas Dal är den fjärde delen i serien Legenden om De Fyra Elementen.

– ”Griper tag i läsaren från första sidan.” Agneta Blomgren, BTJ
– ”En otroligt häftig värld.” Linnea, 11 år
– ”Det går inte att sluta läsa.” Oscar 12 år

Böckerna i serien Legenden om De Fyra Elementen passar både tjejer och killar!

Läs mer…


De Fyra Fallens Grotta

Embla längtar tillbaka till det spännande Spelet om De Fyra Elementen. Tillsammans med sin vän Noel lyckades hon ta sig genom de fyra sfärerna: Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan. Men sedan var hon tillbaka i sitt gamla, vanliga liv igen. Embla tänker hela tiden på spelet. Men hur ska hon kunna ta sig dit igen? Enda vägen tillbaka är med den gamla tivolikarusellen och den har herr Karstén gömt.

Men så en dag kommer en stor, guldskimrande örn med ett brev från Rådet i spelet. De skriver att sfärerna drabbats av en stor katastrof och spelet går inte längre att genomföra. Nu behöver de hjälp för att rädda spelet och de fyra sfärerna. Embla och Noel återvänder och kastas återigen in i nya, gastkramande äventyr!

De Fyra Fallens Grotta är den femte delen i serien Legenden om De Fyra Elementen.

– ”Serien är helt magisk, man vill inte sluta läsa.” Ellen, 11 år
– ”Bästa serien någonsin.” Alexander, 11 år

Böckerna i serien Legenden om De Fyra Elementen passar både tjejer och killar!

Läs mer…


Den Enda Vägen Ut

Nervpirrande, spännande och garanterat beroendeframkallande läsning.

Plötsligt börjar det dyka upp mystiska meddelanden i tidningen och det viskas om ett märkvärdigt spel, Spelet om De Fyra Elementen, som folk sägs ha hamnat i. Men den plats där spelet brukar utspela sig har drabbats av en stor katastrof och därför kan det inte längre genomföras.

Embla och hennes vän Noel, som tidigare har deltagit i Spelet om De Fyra Elementen, blir kallade för att försöka rädda spelet. Plötsligt kastas de rakt in i ett gastkramande äventyr på liv och död. Kommer de kunna besvara de svåra frågorna som krävs, samtidigt som någon gör allt för att hindra dem på vägen? Och kommer de lyckas befria den gamla staden så att den kan bli en del av spelet och på så sätt rädda det?

Den enda vägen ut är den sjätte, fristående boken, i den fantastiskt spännande serien Legenden om De Fyra Elementen.

Läs mer…


Allis Sprallis


Allis Sprallis gungar högt

Första boken om Allis – I serien om Allis får vi lära känna en självständig tjej full av upptåg. Lycka är att få gunga tycker Allis. En charmig vardagsberättelse illustrerad med fartfyllda bilder fulla med finurliga detaljer. Passar perfekt att läsa tillsammans. En bok man blir glad av!

Läs mer…


Allis Sprallis hittar spår

Andra boken om Allis – en självständig tjej full av upptåg. Vad är det för djur som har gått här? En oemotståndlig vardagsberättelse som passar perfekt att läsa tillsammans, full av fartfyllda bilder med finurliga detaljer.

Läs mer…


Allis Sprallis åker fort

Tredje boken om Allis – I Allis Sprallis åker fort åker Allis kälke med alla sina roliga djurkompisar. Och hon har en kanin. Och sin kaninmössa. Och hon åker fort. Och hon hoppar. Älgen åker på en trädstam och bävern på en port. Björnen åker badkar och vargen i en tekopp. ”Se upp i backen! För nu blir det hopp! Titta! Där är vargen, i en tekopp.”

Läs mer…


Hemliga Klubben – Fallet med de stulna smyckena

Första delen i en ny serie spännande och kluriga pusseldeckare, perfekta för alla bokslukare och alla som gillar mysterier!

Moa och Måns bildar en hemlig klubb för att lösa mystiska saker som händer. Den nya deckarduon får snart fullt upp att göra då värdefulla smycken plötsligt blir stulna. Nu gäller det för Moa och Måns att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben…

Läs mer…


Hemliga Klubben – Fallet med den värdefulla kartan

Andra delen i Hemliga Klubben – en serie spännande och kluriga pusseldeckare, perfekta för alla bokslukare och alla som gillar mysterier!

Moa och Måns har bildat Hemliga Klubben för att lösa mystiska saker som händer. Deckarduon får fullt upp att göra när en värdefull karta plötsligt försvinner från stadens museum. Nu gäller det för dem att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben…

Läs mer…


Hemliga Klubben – Fallet med det mystiska skenet

Tredje delen i Hemliga Klubben – en serie spännande och kluriga pusseldeckare, perfekta för alla bokslukare och alla som gillar mysterier!

Moa och Måns har bildat Hemliga Klubben för att lösa mystiska saker som händer. Deckarduon får fullt upp att göra när ett mystiskt sken plötsligt dyker upp i staden. Nu gäller det att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben…

Läs mer…


Hemliga Klubben – Fallet med den försvunna flaggan

Fjärde delen i Hemliga Klubben – en serie spännande och kluriga pusseldeckare, perfekta för alla bokslukare och alla som gillar mysterier!

Moa och Måns har bildat Hemliga Klubben för att lösa mystiska saker som händer. Deckarduon får fullt upp att göra när en viktig flagga plötsligt försvinner. Nu gäller det att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben…

Läs mer…

_


Hemliga Klubben – Fallet med de gyllene medaljerna

Femte delen i Hemliga Klubben – en serie spännande och kluriga pusseldeckare, perfekta för alla bokslukare och alla som gillar mysterier!

Moa och Måns har bildat Hemliga Klubben för att lösa mystiska saker som händer. Deckarduon får fullt upp att göra när en massa guldmedaljer och en guldhatt plötsligt försvinner. Nu gäller det att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben…

Läs mer…


Hemliga Klubben – Fallet med den gåtfulla damen

Sjätte delen i Hemliga Klubben – en serie spännande och kluriga pusseldeckare, perfekta för alla bokslukare och alla som gillar mysterier!

Moa och Måns har bildat Hemliga Klubben för att lösa mystiska saker som händer. Deckarduon får fullt upp att göra när en unik tavla i en värdefull konstsamling plötsligt blir förstörd. Nu gäller det att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben…

Läs mer…

_


Hemliga Klubben – Fallet med den förstörda skejtparken

Sjunde delen i Hemliga Klubben – en serie spännande och kluriga pusseldeckare, perfekta för alla bokslukare och alla som gillar mysterier!

Moa och Måns har bildat Hemliga Klubben för att lösa mystiska saker som händer. Deckarduon får fullt upp att göra när den nya skejtparken i stan plötsligt blir saboterad! Nu gäller det att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben…

Läs mer…


Hemliga Klubben – Fallet med den stora explosionen

Åttonde delen i Hemliga Klubben – en serie spännande och kluriga pusseldeckare, perfekta för alla bokslukare och alla som gillar mysterier!

Moa och Måns har bildat Hemliga Klubben för att lösa mystiska saker som händer. Deckarduon får fullt upp att göra när bron bakom slottet plötsligt exploderar. Nu gäller det att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben…

Läs mer…


Hemliga Klubben – Fallet med den listiga snattaren

Moa och Måns, deckarduon med sitt hemliga och fiffiga skriftspråk, får fullt upp att göra när någon snattar från butikerna i stan. Nu gäller det för dem att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben. Läs mer! Moa och Måns är på evenemanget Storkens Dag i Affärshuset Storken. Då går plötsligt larmet, inte bara en gång utan två gånger. Någon snattar från butikerna men ingen lyckas få en skymt av den skyldiga. Moa och Måns inser genast att Hemliga Klubben fått ett nytt fall att lösa. Dags för Fallet med den listiga snattaren!

Läs mer…


Hemliga Klubben – Fallet med den skumma sabotören

Moa och Måns, deckarduon med sitt hemliga och kluriga skriftspråk, får fullt upp att göra när någon plötsligt börjar sabotera filmvisningarna på Sagabiografen. Nu gäller det för dem att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben. Moa och Måns är på premiären av nya storfilmen ”Brottet på bron”. Förväntansfulla sitter de och väntar på vad som verkar vara årets film. Men när filmen startar är det fel film som kommer upp på bioduken. Biografägaren Bio-Bo är förtvivlad. Det är inte första gången det händer och om det fortsätter kan det bli slutet för biografen. Det får inte ske! Vem vill sabotera för biografen? Och varför? Moa och Måns inser genast att Hemliga Klubben fått ett nytt fall att lösa. Dags för Fallet med den skumma sabotören!

Läs mer…


Hemliga Klubben – Fallet med det sjunkna skeppet

Moa och Måns, deckarduon med sitt hemliga och kluriga skriftspråk, får fullt upp att göra när värdefullt kyrksilver försvinner från ett gammalt skepp som bärgas. Nu gäller det för dem att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben. Moa och Måns är förstås på plats för att se när skeppet bärgas. Dykare tar upp blanka silverföremål, som sedan visas upp på närmare håll. Det är verkligen en fantastisk silverskatt. När Moa och Måns är på väg därifrån hörs plötsligt ett gällt rop: Silvret är spårlöst försvunnet! Hur kan det ha gått till? Hemliga Klubben måste ta reda på vem som tagit silvret! Dags för Fallet med det sjunkna skeppet!

Läs mer…


Hemliga Klubben – Fallet med den hemliga guldbollen

Moa och Måns, deckarduon med sitt hemliga och kluriga skriftspråk, får fullt upp att göra när en äkta Guldboll plötsligt försvinner. Nu gäller det för dem att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben. Det har blivit dags för den årliga Välgörenhetsfotbollen. Moa, Måns och nästan alla i staden är förstås på plats för att se den viktiga matchen. Alla spelare kämpar för att ha en chans att koras till bästa spelare genom tiderna. Och vinna det fina priset en äkta Guldboll! Prisutdelare är ingen mindre än Zulan, en av världens bästa fotbollsspelare. Men när Guldbollen ska delas ut ligger den inte i sin låda! När stadens alla konstgräsplaner samtidigt blir förstörda förstår Moa och Måns att Hemliga Klubben har fått ett nytt, knivigt fall att lösa. Dags för Fallet med den hemliga guldbollen!

Läs mer…


Hemliga Klubben – Fallet med de falska pengarna

Moa och Måns, deckarduon med sitt hemliga och kluriga skriftspråk, får fullt upp att göra när falska pengar plötsligt dyker upp och börjar spridas. Nu gäller det för dem att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben. Moa och Måns är på Potatisfestivalen för att roa sig när falska sedlar plötsligt dyker upp, inte en gång utan flera gånger. Den populära deckarduon inser att de har fått ett nytt fall att lösa och får snart fullt upp med att spana och avslöja vem det är som inte gör rätt för sig. Dags för Fallet med de falska pengarna!

Läs mer…


Hemliga Klubben – Fallet med den magiska nyckeln

Moa och Måns, deckarduon med sitt hemliga och kluriga skriftspråk, får fullt upp att göra när falska pengar plötsligt dyker upp och börjar spridas. Nu gäller det för dem att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben. Moa och Måns är på Potatisfestivalen för att roa sig när falska sedlar plötsligt dyker upp, inte en gång utan flera gånger. Den populära deckarduon inser att de har fått ett nytt fall att lösa och får snart fullt upp med att spana och avslöja vem det är som inte gör rätt för sig. Dags för Fallet med de falska pengarna!

Läs mer…


Hemliga klubben – Fallet med de punkterade däcken

Moa och Måns, deckarduon med sitt hemliga och kluriga skriftspråk, får fullt upp att göra när falska pengar plötsligt dyker upp och börjar spridas. Nu gäller det för dem att lösa fallet utan att avslöja Hemliga Klubben. Moa och Måns är på Potatisfestivalen för att roa sig när falska sedlar plötsligt dyker upp, inte en gång utan flera gånger. Den populära deckarduon inser att de har fått ett nytt fall att lösa och får snart fullt upp med att spana och avslöja vem det är som inte gör rätt för sig. Dags för Fallet med de falska pengarna!

Läs mer…